Blog

Het begint met openstaan voor elkaar!

Abigail Norville
Geplaatst door Abigail Norville
22 september 2015
Tijdens een presentatie aan de managers van de gemeente Vlaardingen over de Stadsagenda en de campagne De Burger Meester werden wij als managers uitgenodigd om mee te doen. Bijvoorbeeld door als stadsexpert ‘werkend in Vlaardingen’ een blog te schrijven.

Dit idee prikkelde mij meteen. Hoe kan ik als directeur Bedrijf meedoen? Zal ik dat nou wel doen zo in de openbaarheid? Waarom die twijfel? En waarover ga ik het hebben?

Een thema dat tijdens de presentatie speelde, was het imago van de gemeentelijke organisatie bij onze inwoners. We krijgen als organisatie veel voor elkaar, maar soms gaat het ergens mis. Die verhalen komen ook naar boven als je aan Vlaardingers vraagt wat zij vinden. En die verhalen en ervaringen doen ertoe. Ze horen wat mij betreft ook onderdeel te zijn van de Stadsagenda. Door terug te kijken op hoe de dingen zijn gelopen, kun je
leren. Leren hoe we brieven sneller en beter kunnen beantwoorden bijvoorbeeld. We denken namelijk al snel dat zodra we een systeem hebben voor de postverwerking, dan is alles precies juist ingesteld. Maar als bijvoorbeeld een brief wordt ingeboekt op een afdeling in plaats van bij een persoon, dan kan het blijkbaar soms gebeuren dat een brief in de grote massa verdwijnt en dan krijgt de schrijver geen of veel te laat een reactie. Mijn gedachte is dan: schaf de mogelijkheid om in te boeken op een afdeling af en boek altijd in op een persoon. Ik ben benieuwd of dat zou werken.

Ik zou het leerzaam vinden om eens te kijken wat er gebeurt als we vanuit de organisatie zo af en toe met jullie bespreken waar we tegenaan lopen. Misschien heb jij wel de oplossing of iets dat daaraan bij kan dragen. En sommige critici hoor ik al. ‘Zo zo mevrouw de directeur, ik zou het wel weten. Ontsla gewoon een paar van die ambtenaren en vertrek zelf ook.’ En ik zal je zeggen: overtuig me maar waarom dat het beste zou zijn om te doen. Ook daar sta ik voor open, maar zeker ook voor alle andere mensen die met positieve energie met ons mee willen denken. Want, erachter komen wat het beste is om te doen, start met openstaan voor elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat via die route verrassende mogelijkheden kunnen ontstaan waar iedereen beter van wordt. Wil jij jouw ervaring met ons delen zodat wij verbeteren? Stuur jouw reactie naar info@deburgermeester.nu en ik garandeer je dat je antwoord krijgt van mij persoonlijk!

Reacties

Jan Anderson • 06 okt 2015, 12:47
Controleer als gemeente het werk door derden beter. Er zijn gazons vernield door zwaar materiaal. Bijvoorbeeld bij het leeghalen van de singels, maar ook bij het afvoeren met zwaar materiaal naar het repareren van de straat. Dit speelde onder andere bij de Nachtegaallaan. Ander voorbeeld: bij opknappen van het viaduct Zwanensingel, waren er na paar maanden al weer boringen in het nieuwe schilderwerk. Het afval bleef maanden liggen, en weer veel later werd er geschilderd. Verkeersborden hebben nog maanden op de fietspaden gestaan.
Jan Anderson

Naam (verplicht)

E-mail (niet verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Neem de bovenstaande code over: